AcQ Inducom biedt oplossingen om processen te automatiseren, inclusief het eventueel vergaren van proces informatie voor proces optimalisatie of analyse. Hierbij moet men denken aan actuator-/sensor-systemen, data-acquisitie systemen en control/monitor-systemen. Dit kunnen stand-alone systemen zijn maar ook zogenaamde “connected devices”, systemen die bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan het internet. De specialiteit van AcQ Inducom ligt op het vlak van veiligheidskritieke toepassingen en/of systemen die onder extreme omstandigheden (bv. hoge temperaturen) moeten blijven functioneren. Toepassingen binnen ons specialisme zijn bijvoorbeeld de aansturing van off-road vehicles, incl. de bijhorende protocollen (CAN, J1939, GPS, etc) en omgevingsmonitoring (bewatering, stalbewaking). Naast landbouw en industrie is AcQ Inducom ook zeer actief in de luchtvaart, een markt waarin men ook kwalitatief hoogstaande producten verwacht. 

 

           

AcQ Inducom
Rijnstraat 20
5347 KN Oss, Nederland
www.acq.nl
info@acq.nl
Tel.: +31 412 641 922

 
   


Agrometius is een technisch handelsbedrijf en dienstverlenende organisatie die zich volledig heeft gespecialiseerd in GPS-techniek en precisielandbouw. Agrometius is in 2010 opgericht uit een verzelfstandiging van de landbouwafdeling van Geometius. De medewerkers van Agrometius hebben veelal een landbouwkundige of technische opleiding en beschikken naast vakkennis over veel praktijkervaring. 
De hoofdactiviteit van Agrometius is het importeurschap voor de Benelux van Trimble Agriculture producten. Naast het leveren van hard- en software verzorgt Agrometius de volledige aftersales. Een groeiende activiteit is productontwikkelingsafdeling, hierbij moet u denken aan de ontwikkeling in samenwerking met fabrikanten voor integratie van precisielandbouw apparatuur op nieuwe landbouwmachines.

Een combinatie van kwalitatief hoogwaardige apparatuur, goed opgeleide medewerkers met ruime praktijkervaring en een compleet pakket aan GPS- en precisielandbouwproducten, maken dat Agrometius voor u …partner in precisielandbouw is.

De kernactiviteiten van Agrometius bestaan uit verkoop, helpdesk (support), training en instructie, productontwikkeling, onderhoud, service en reparatie, projecten en systeemintegratie.

 

Agrometius BVBA
Stationsstraat 50
3400 Landen 
www.agrometius.nl 
info@agrometius.be 
Tel.:011/59.95.66


 
   


Airobot is een start-up uit Hasselt en levert high tech oplossingen om data-inwinning met drones veiliger, betrouwbaarder en goedkoper te maken. In samenspraak met onze klant zoeken we naar de meest geschikte drone op de markt en voegen daar technologie (o.a. Septentrio GNSS ontvangers) aan toe om een complete oplossing te bekomen. (www.airobot.eu
)

 

Airobot
Kempische Steenweg 311/1.02
3500 Hasselt 
www.airobot.eu
contact@airobot.eu
Tel.: 0474/74.46.59

 
   

 

COMmeto brengt, in samenwerking met verschillende universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland, innovatieve oplossingen van R&D naar nieuwe producten.
COMmeto is vooral actief op het gebied van software ontwikkelingen in het domein van sensor-actor systemen, automatisatie, interoperabiliteit en integratie in de robotica voor de industrie en de zorg.
COMmeto is momenteel een cruciale partner in het Europees AAL project AXO-SUIT (http://www.axo-suit.eu/) dat doel heeft een full-body, modulair, assistief exoskelet te ontwerpen ter ondersteuning van mensen met een lichte beperking. COMmeto plant ook om deze ontwikkeling verder uit te bouwen naar een oplossing ter ondersteuning van zware en belastende taken in de landbouw en de industrie.

 

 

COMmeto 
Veldhovenstraat 40
3945 Ham
www.commeto.be
Tel.: 013/67.75.14

 

 
   

Crodeon Technologies is een West-Vlaamse start-up gespecialiseerd in datalogging en datacommunicatie voor de landbouw, industrie en onderzoek. Hun eerste eigen realisatie, de Crodeon Reporter maakt het mogelijk om vanop afstand te waken over een toestel of een gebouw. Het toestel stuurt in real-time statusinformatie (e.g. temperatuur, vochtigheid, afstand, CO2, ...) via de cloud naar de GSM of PC van de eindgebruiker.
Crodeon staat zelf in voor de ontwikkeling van hardware en software, en kan bijgevolg de technologie aanpassen voor oplossingen op maat.  

 

Crodeon
Roeselarestraat 20
8610 Kortemark 
www.crodeon.com
info@crodeon.com
Tel.: 0474/41.75.16 

 

 
   

Dekimo is een onafhankelijke leverancier van elektronische diensten. 

De groep bestaat uit een afdeling voor ontwerp van elektronische ontwikkelingen en software toepassingen, een dienst voor PCB (Printed circuit board), een gecertificeerd EMC laboratorium, een dienst voor prototypes en een geautomatiseerde SMD montage afdeling voor series van 100 tot 10.000 PCBA's en een dienstverlening.

 

Dekimo
Brusselsesteenweg 708
9050 Gent
www.dekimo.be
info@dekimo.com
Tel.: 09/231.07.90

 

 
   

Integrated Farm Management. Connect your  machines to the cloud.

Met de nieuwe divisie Perdum, zal De Roeve Industries de komende jaren inzetten op ‘Smart Farming’. Voortbouwend op de beproefde PLC’s, sensoren en schermen  werden er een tiental nieuwe componenten ontwikkeld voor Mobile Automation en er is sinds kort een nieuw platform. ‘Connected Platform for machines’. Op het scherm kan u ‘online’ alle machines en tractoren volgen en dataloggen. Met alle onderliggende data aanwezig komt u tot een totaal management van uw park en activiteiten. Deze divisie sluit perfect aan bij de activiteiten Industrial IT van De Roeve group, die dit jaar 25 jaar bestaat (www.deroeve.com).

 

De Roeve
Spieveldstraat 41
9160 Lokeren
www.deroeve.com
info@deroeve.com
Tel.:09/335.21.00

 
   

Eurotronics is een producent van high end printed circuit boards (pcb's) en heeft een lange staat van dienst met betrekking tot de productie van pcb’s voor tal van slimme systemen in hernieuwbare energie, industrie en voor medische en andere professionele high-tech toepassingen. De onbestukte pcb's worden met andere woorden geleverd aan EMS/assemblage bedrijven die onder andere werkzaam zijn in de landbouwsector. 


 

 

Eurotronics
Grotehondstraat 32
2018 Antwerpen
www.eurotronics.be
eurotronics@eurotronics.be
Tel.: 03/281.16.99

 

 

 

 

Onder de naam iFarming introduceert stalautomatiseerder Fancom BV een intelligente en innovatieve bedrijfsvoering in de veehouderij waarbij de boer de data uit de stalprocessen continu monitort, controleert en analyseert. Fancom’s ambitie met iFarming is een wereldwijde standaard neer te zetten voor dierwelzijn in de veehouderij zonder afbreuk te doen aan het rendement van het agrarisch bedrijf. Om deze ambitie waar te maken zijn we steeds op zoek naar nieuwe sensortechnieken om het proces in de stal efficiënt te managen en het welzijn van de dieren meetbaar te maken.

 

 


Fancom BV
Wilheminastraat 17
5981 XW Panningen 
Nederland
www.fancom.com
fancom@fancom.com
Tel.: 003177/306.96.00

 
   

Als dienstverlener op het gebied van embedded software, technische automatisering en app development ondersteunt Fourtress bedrijven met behoefte aan specifieke kennis of extra capaciteit. Of het nu gaat om device drivers of applicaties, Fourtress levert innovatieve technologische diensten en ontwikkelt producten voor opdrachtgevers die hoge kwaliteitseisen stellen.

Fourtress doet dit in de vorm van consultancy, (inhouse) projecten en detachering met een focus op de domeinen: Automotive, Lifetec & Health, Food & Technology en High Tech Systems & Materials.

 

Fourtress
Meerenakkerplein 20
5652 BJ Eindhoven, Nederland
www.fourtress.nl
info@fourtress.nl
Tel.: 003140/266.10.80

 

 
 

Grammer EiA Electronics NV is een leverancier van elektronische systemen voor voertuigen die niet op de openbare weg komen. De markt waarop ze focussen zijn landbouw, constructietoebehoren, heftrucks en OEM (Original equipment manufacturer) voertuigbouwers. Ze leveren OEM oplossingen voor 4 productsegmenten: HMI oplossingen (armleuningen, joysticks, handgrepen, ...), zetelbedieningen, displays en machine besturingen (ECU's).

 

 

Grammer
Vluchtenburgstraat 3 
2630 Aartselaar
www.grammer.com
info@grammer.com
Tel.: 03/870.82.80

 

 
 

 

Get moving with … ifm

ifm electronic heeft op korte tijd een reputatie opgebouwd als specialist in de mobiele wereld. Hier speelt de landbouwsector een belangrijke rol. Voor deze specifieke wereld waar “Smart Farming” een sleutelwoord geworden is biedt ifm een uitgebreid en compleet gamma producten aan.

Enkele toepassingen zijn te vinden op: 

http:/www.ifm.com/ifmbenl/web/apps-by-industry/cat_035_020.html

 

 

Ifm Electronic
Zuiderlaan 91 B6
1731 Zellik
www.ifm.com
info.be@ifm.com
Tel.: 02/481.02.20

 

 


Newtec's Manufacturing Competence Center in Erpe-Mere ondersteunt mechatronische ontwerpbedrijven die flexibele productie en herstelservice leveren.

Het is gespecialiseerd in het leveren van elektronische assemblage, testen en reparatie volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

 


Newtec MCC
Joseph Cardijnstraat 10
9420 Erpe-Mere
www.newtec.eu/mcc
Tel.: 053/60.50.20

 

    Octinion is een innovatief R&D-bedrijf gespecialiseerd in mechatronische productontwikkeling en test- en meetoplossingen, voornamelijk actief in de landbouw- en voedingsindustrie. Octinion kan u bijstaan voor al uw ontwikkelingsnoden, zowel als leverancier van componenten of als ontwikkelingspartner. Dankzij onze brede expertise zijn we uw one-stop-shop als het op innovatie aankomt. 

Recent brachten wij een volledig autonome aardbeiplukrobot uit, en een autonoom voertuig dat zonder structurele aanpassingen een flexibel pad kan volgen. Meer info kan u vinden op www.octinion.com 

 

Octinion
Interleuvenlaan 46
3001 Heverlee-Leuven
www.octinion.com
info@octinion.com
Tel.:016/38.73.10

 
   

Phyto-IT is een spin-off bedrijf van de UGent dat gespecialiseerd is in plantsensoren en het modelleren van planten. 

Phyto-IT biedt totaaloplossingen aan waarmee de toestand van de plant continu en in real-time opgevolgd kan worden. Plantsensoren meten de respons van de plant op veranderingen in het klimaat (irrigatie, belichting, temperatuurs¬veranderingen, ...) of op manipulaties (snoeien, oogsten, ziekten, …). Het systeem is geschikt voor zowat alle gewassen en kan zowel onder binnen- als buitenomstandigheden gebruikt worden. 

Voor meer informatie: http://www.plantsensoren.be, http://www.phytosense.net of http://www.phyto-it.com

 

Phyto-IT
Beekstraat 23 
9030 Mariakerke
www.phyto-it.com
info@phyto-it.com
Tel.: 0486/80.82.50

 
   

Met vestigingen in Ieper (België) en Rasnov (Roemenië) legt PsiControl zich toe op het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de ondersteuning van onder meer controllers voor diverse sectoren zoals textielmachines, compressoren en fleet management. PsiControl biedt oplossingen op maat, opgebouwd rond custom-made controllers en electronic manufacturing services.
Via eigen platformen wordt de ontwikkelingstijd verkort en worden performante, prijsgunstige oplossingen mogelijk. PsiControl beschikt hiervoor over onderzoeks-, ontwikkelings- en prototypingafdelingen in Ieper en aankoop-, productie- en serviceactiviteiten in Ieper en Rasnov.


 

PsiControl
Steverlyncklaan 15
8900 Ieper
www.psicontrol.com
Tel.: 057/40.96.96

 


 

 

Ontwikkelt testsystemen, doet prototyping, is actief in controlesystemen en datamanagement.  

 

QPlox engineering
Interleuvenlaan 62
3001 Leuven
www.qplox.com
contact@qplox.com
Tel.: 0484/74.26.58

 

 
   

Semex ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige genetische technologieën, producten en diensten voor veehouders over de hele wereld.
Ze zijn gespecialiseerd in het continu verbeteren van de veestapel door het ontwikkelen en leveren van innovatieve oplossingen. 

   

Semex Holland BV
Van Swietenstraat 2
8911 AL Leeuwarden
Nederland
www.semex.nl
info@semex.net
Tel.: 0031/58.213.4961

 
     

Septentrio levert nauwkeurige en betrouwbare satellietpositioneringssystemen en heeft al meer dan 10 jaar ervaring in de precisielandbouw. Septentrio levert bijvoorbeeld apparatuur aan bedrijven die oplossingen bouwen voor het recht rijden van tractoren, het planten en rooien van aardappelen, het aanleggen van boomgaarden en nog vele andere toepassingen. (www.septentrio.com)

 

Septentrio
Interleuvenlaan 15i
3001 Leuven
www.septentrio.com
Tel.: 016/30.08.00

 
 

Sensoren van Sick: dé oplossing voor uw automatisering, zowel bij de fabrieks- en logistieke automatisering als bij de procesautomatisering behoort SICK tot de toonaangevende fabrikanten van sensoren. Als technologie- en marktleider biedt SICK oplossingen aan voor industriële toepassingen, voor efficiënte besturing van processen, voor de bescherming van mensen tegen ongevallen en ter voorkoming van milieuschade.

SICK staat u terzijde als competente partner op uw weg naar geautomatiseerde en autonome mobiele werkmachines. Door de integratie van sensoren en sensorsystemen ontstaan intelligente en voor het dagelijkse werk geschikte oplossingen die tegelijkertijd de productie verhogen en de proceskosten laag houden. De branche mobiele automatisering omvat land- en bosbouwmachines, bouw- en mijnbouwmachines en speciale en gemeentelijke voertuigen. Tot de hoofdtaken van sensoren in de mobiele automatisering behoren, botsingswaarschuwing, contourgeleiding, positioneren en detecteren. Hiervoor biedt SICK een omvangrijk portfolio aan van standaardsensoren en intelligente sensoren met geïntegreerde applicatie-algoritmes tot aan complexe systeemoplossingen.

Aanbod voor agricultuur:

https://www.sick.com/be/nl/mobile-automation/agricultural-and-forestry-machines/c/g383158 

 

Sick NV/SA
Doornveld 10
1731 Asse
www.sick.com
Tel.: 02/466.55.66

 

 
 

TAIPRO engineering ontwerpt en produceert op maat gemaakte sensor oplossingen. Het ontwikkelt microsystemen, ontwikkelt hun microassemblage processen (verpakking). TAIPRO engineering levert de prototypes, pre-productie en de ramp-up-serie.

 

TAIPRO Engineering Sa
Rue des Chasseurs Ardennais 4
4031 Liège
www.taipro.be
info@taipro.be
Tel.: 04/382.44.94

 
 

 

Turck Multiprox is de Belgische dochter van de Duitse Turck-groep en is pionier inzake sensortechniek. 

De enorme knowhow die door de jaren heen is opgebouwd, de uitgebreide R & D-afdeling en het performante productieapparaat zorgen ervoor dat Turck vandaag nog steeds een van de marktleiders is op de sensormarkt.
Bovenal beschikt Turck over een grote flexibiliteit inzake de productie van klantspecifieke sensoren voor de OEM-business en meer bepaald voor de agrarische sector.
 
Specifiek voor deze sector werden talrijke sensoren en andere apparaten ontwikkeld en geproduceerd: inductieve sensoren, inclinosensoren, hoekopnemers, fotocellen, encoders, LED-verlichting, …
 
Via deze link naar onze website kunt u zich reeds een idee geven van onze mogelijkheden en realisaties in deze sector: http://www.multiprox.be/nl/mobile-equipment-66.php
 
Maar voor een efficiënte behandeling van uw applicatievragen maakt onze expert tijdens dit event graag alle noodzakelijke tijd vrij.

 

Turck Multiprox
Lion d'Orweg 12
9300 Aalst 
www.multiprox.be
mail@multiprox.be
Tel.: 053/766.566

 

 

 

Unitron Group ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd op maat gemaakte hulpmiddelen en technologieën voor telecommunicatie en multimedia-applicaties via lokale partnerschappen.

 

 

 

Unitron NV
Frankrijklaan 27
8970 Poperinge 
www.unitrongroup.com
sales@unitrongroup.com
Tel.: 057/33.33.63

 
 

Pepperl+Fuchs heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van sensoren en sensorsystemen voor de automatiseringsindustrie, aangepast aan uiteenlopende toepassingen en conform de hoogste kwaliteitsnormen.

Voor betrouwbare landbouw- en bosbouwmachines zijn geavanceerde industriële sensoroplossingen van essentieel belang. Door het gericht inzetten van onze sensoren op landbouwmachines, zoals tractoren, oogstmachines, grondbewerkingsapparatuur en agrarische sproeiers, verhogen productiviteit en efficiëntie in uw agrarische processen.

 Your automation, our passion.

 

Pepperl+Fuchs N.V.
Metropoolstraat 11
2900 Schoten
www.pepperl-fuchs.be
info@be.pepperl-fuchs.com
Tel.: 03/641.66.13